Galleriaften

thomas 2006
Thomas Klevjer i 2006 (Foto: Frank Tverran)
Ringerike historielag inviterer til omvising i Galleri Klevjer på Helgelandsmoen tirsdag 12.juni, kl.18.00. NB! Merk tida.
Thomas Klevjer viser oss rundt i galleriet og forteller om maleriene sine.
Helle åpner Cafe 1920 for oss etterpå. Der kan vi kjøpe kaffe/vaffel. Velkommen til alle!

Ringerike historielag fortsetter Kirkestafetten

lunder kirke

Hvert år besøker vi en av de fine kirkene på Ringerike. Tirsdag 29.mai inviterer vi til besøk i Lunder kirke, Sokna.
Kai Reinertsen og Else Marie Abelgård er kirkeverter.
Vi møtes utafor Ringerikes museum og fordeler plasser i bilene for samkjøring. Avreise 18.30. Møtet begynner kl.19 i Lunder kirke.
Etterpå blir det kirkekaffe! Velkommen til alle!
Lyst til å bli medlem i Ringerike historielag? Send beskjed til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bygdearkiv i Hole

hole bygdearkiv
De fra Hole historielag som er sentrale i opparbeidelsen av Bygdearkivet, fra venstre: Sten Høyendahl, Randi M. Hoftun, Margit Harsson og Gudmund Bakke.
Foto: Privat
.

Endelig har det lyktes for Hole historielag å få etablert et bygdearkiv i kommunen. For et snaut år siden fikk historielaget tildelt et egnet rom på 41 kvadratmeter i Kulturskolens lokaler på Kjellerberget.

Les mer: Bygdearkiv i Hole

Ringerike Slektshistorielag

slektshistorielaget
Gammelt foto fra Slektshistorielagets webside
.

Ringerike Slektshistorielag har i dag rundt 200 medlem¬mer, et høyt tall for et lag som bare om¬fatter to kommuner. Formålet har vært å øke interessen for lokal- og slektshistorie. Laget er sprunget ut av Ringerike Historielag som ble stiftet i 1953, og der det i 1985 ble dannet en slektshistoriegruppe. Først i 2003 ble Ringerike Slektshistorielag en selvstendig forening, men navnet er brukt siden 1994. Lagets leder i dag er Sten Høyendahl. Fire ganger i året holdes kurs og møter med foredrag, dels sammen med Ringerike Historielag eller DIS Buskerud, og disse er gjennomgående godt besøkt.

Les mer: Ringerike Slektshistorielag

Historiske hefter

collage 5 smaahefter 

- Søndre torg
- Nordre torg
- Blybergshaugen
- Bakeriene i Hønefoss
- Pølsemakerier og kjøttforretninger i Hønefoss

Disse guidene er skrevet for å gi et historisk tilbakeblikk på de begivenheter som fant sted på Nordsida og rundt Nordre Torg i forbindelsen med grunnleggelsen av Hønefoss som by.
Videre å gi et innblikk i den utviklingen som har vært på Blybergshaugen og Nordsida fra slutten av 1800-tallet og fram til i dag.

Alle heftetene får du kjøpt hos Norli i KUBEN. Prisen er kr 50,- pr. hefte.

 

grasrotannonse

Ringerike Historielag Pb 3008 3501 HØNEFOSS Org nr 995 091 518

Copyright © 2014. Ringerike Historielag All Rights Reserved.